Книги

ЗА ЧОВЕКА, БОЛЕСТТА И ОЩЕ НЕЩО. РЕВМАТИЧНИ БОЛЕСТИ ЗА ПАЦИЕНТИ. ТРЕТА КНИГА БОЛЕСТИ - СИМПТОМИ И ЛЕЧЕНИЕ


Автор Златимир Коларов
Ciela, 2013 г.

АНОТАЦИЯ:

Третата книга от поредицата „За човека, болестта и още нещо. Ревматични болести за пациенти.“ е посветена на основните ревматични болести. Обобщава специфичните разяснения и съвети, които лекарят трябва да даде на болните от ревматична болест и на техните близки относно същността на болестта, основните симптоми, средствата за нейното лечение, възможните усложнения и последствия при неадекватно и неправилно лечение.

 

 

 МАЛКО ПОВЕЧЕ ЗА КНИГАТА:

Един от най-важните моменти при лечението на всяка хронична болест е „обучението на болния“. Ангажиран и претрупан с прегледи, много често лекарят не разполага с време да разясни всички подробности и допълнителни моменти, които облекчават болния, повишават ефективността на лечението и намаляват риска от усложнения. Обучението на болния и на неговите близки е основната цел на трите книги от поредицата „За човека, болестта и още нещо“.

Както предишните две, и настоящата трета книга е „проводник“ между лекуващия лекар, страдащия човек и хората край него. Тя е опит да се отговори ясно и достъпно на някои от многото въпроси, които стоят пред болния от ревматична болест и пред неговите близки относно същността и лечението на болестта и поведението им в трудното и мъчително ежедневие под кръста на хронична болест. Предназначена е да разшири медицинския кръгозор на болните, но В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОМАГАЛО ЗА САМОДИАГНОСТИЦИРАНЕ И САМОЛЕЧЕНИЕ! ДИАГНОСТИЦИРАНЕТО, ЛЕЧЕНИЕТО И ДОЗИРАНЕТО НА ЛЕКАРСТВАТА МОЖЕ ДА РЕАЛИЗИРА ПО НАЙ-ДОБРИЯ НАЧИН САМО ЛЕКУВАЩИЯТ ЛЕКАР – подчертава авторът в предговора на книгата.

 Откровение